01.07.2020 - გვითხრეს რომ ადრეც შაქარლამა ერქვა, მაგრამ ღორის ქონისგან მზადდებოდაო. ახლა ცხიმად ნებისმიერი სახის ერბო შეგიძლიათ გამოიყენოთ და სულ რაღაც სამი ინგრედიენტით, თან მარტივად შაქარლამა გააკეთოთ.
09.10.2019 - თაფლი, ნიგოზი, ქიშმიში, ბეზე და ოქროსფერი ფახლავაც მზადაა. უგემრიელესი ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი.
30.05.2019 - თათარბერაკი გაუღუარი ცომისგან მზადდება. სამცხე–ჯავახეთში გაბრტყელებულ, რომბებად დაჭრილ ცომს ხარშავენ, ზემოდან მაწონს, ნიორს და ზეთში მოხრაკულ ხახვს მოასხამენ და ისე მიირთმევენ.
17.04.2019 - ბატის ხინკალს მესხურ სოფლებში ხშირად ამზადებენ, განსაკუთრებით პოპულარული კი ასპინძაშია. ნახეთ როგორ მზადდება ბატის გამხმარი ხორცისგან ხინკალი.
03.04.2019 - ძველად მესხურ სოფლებში ბატებს მაშინ კლავდნენ, როცა ყინვა იწყებოდა და რადგან მაცივრები არ ჰქონდათ, მას მიწურ სახლებში ან სარდაფებში კიდებდნენ. მერე კი მთელი ზამთრის განმავლობაში მისგან სხვადასხვა კერძს ამზადებდნენ, ერთ–ერთი ყველაზე პოპულარული კი ბატის ფლავი იყო.
06.03.2019 - მესხური ლუხუმი ერბოში, ან ზეთში გამომცხვარი პატარა მრგვალი ნამცხვარია და მას ბუშტულასაც ეძახიან. ლუხუმს როგორც ტკბილ, ასევე, მარილიან კერძებთან ერთად მიირთმევენ.
20.02.2019 - ქადა მესხეთში თითქმის ყველა ოჯახში ცხვება. დიასახლისების ნაწილი მას მარილიანი გულით აკეთებს, ნაწილი შაქრით, ნაწილი კი გულის გარეშე. ნახეთ როგორ უნდა მოამზადოთ მესხური ქადა მარილიანი გულით.
06.02.2019 - დღეს მაწვნის წვნიანი თითქმის ყველა ოჯახში კეთდება. წლების წინ მაწვნის ნაცვლად, მესხურ სოფლებში, წვნიანში დოს უკეთებდნენ. ნახეთ, როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი კერძი, დოს წვნიანი.
23.01.2019 - მაკარლამა მესხურ კერძებს შორის ერთ–ერთი პოპულარულია. ამ კერძით ხშირად მესხურ სოფლებში სტუმრებსაც უმასპინძლდებიან.
09.01.2019 - ზამთარში მესხურ სოფლებში გოგრის შეჭამანდი ხშირად კეთდება. რძით ამ უგემრიელესი შეჭამანდის მომზადება ძალიან მარტივია და არც ბევრი დრო სჭირდება.
26.12.2018 - ჰალვა ძველად მესხეთში საახალწლო სუფრაზე აუცილებლად უნდა ყოფილიყო. ამ ტკბილეულს მესხურ სოფლებში წინასაახალწლო დღეებში ახლაც ამზადებენ. ნახეთ როგორ კეთდება ჰალვა ძველი მესხური რეცეპტით.
13.12.2018 - მესხეთში გავრცელებულ ცომეულის ნაირსახეობებს შორის ერთ–ერთი ყველაზე პოპულარული თუთმაჯია. ნახეთ როგორ მზადდება წვნიანი კერძი, რომელიც თითქმის ყველა მესხურ ოჯახში სასურველი ვახშამია.